Akıllı Bas Konuş Yurtdışı Pazarlarına Açılmayı Hedefliyor

Biotekno Akıllı Bas Konuş Yurtdışı Pazarlarına Açılmayı Hedefliyor

Tüm dünyada ve Türkiye’de yaygın kullanım alanı olan bas konuş’un Android telefonlar üzerinde çalışan “Akıllısı” , Biotekno tarafından geliştirildi ve Türkiye’deki bir GSM operatör servisi olarak, Şubat ayında kullanıma sunuldu.

Bas Konuş servisi, grup haberleşmesini ekonomik bir şekilde yapmanızı sağlıyor. Özellikle sahada dağınık personeli bulunan şirketler ve toplu olarak haberleşmesi gereken organizasyonlar için ideal bir haberleşme platformu sunuyor.

Biotekno’nun geliştirmiş olduğu akıllı bas konuş uygulaması, Android platformunda çalışıyor ve bu özelliği sayesinde kurumlar cihaz bağımlılığından kurtuluyor. İsteyenler, bu servisi 24 ay taahhütlü olarak Samsung Pocket Plus cihazıyla birlikte alabiliyor. Kullanıcı dostu olarak tasarlanmış bu servisti, konuşmalarınızı ister dokunmatik ekran kullanarak, isterseniz de cihazınızın ses kısma düğmesine basarak başlatabiliyorsunuz.

Biotekno Genel Müdür’ü İlham Öney, bu servisin yurtdışındaki en iyi örneklerini incelediklerini, ancak hiç birinin Türkiye’deki ihtiyaçları tam olarak karşılamadığını belirtti. Bu yüzden de, yaklaşık bir buçuk yıl süren ARGE projesini yapmaya karar verdiklerini ilave etti. Son olarak da , yüzde yüz kendi geliştirdikleri bir servis olan Bas Konuş’un, Dünya’daki en iyi örneklerden biri olduğunu ve bununla gurur duyduklarını ifade ederken ürünü yurtdışında sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Biotekno geliştirdiği yenilikçi özellikleriyle, kaçırılan anonsların tekrar dinlenebilmesi, anonların kime ulaşıp kime ulaşmadığı bilgisinin telefon ekranından görüntülenebilmesi, 2G & 3G ve WiFi üzeriden çalışabilmek gibi rekabetçi güçlü özellikleri olan bir platform pazara sunuyor.

Yurtdışı pazarları araştıran ve yabancı operatörlerle görüşmelerini sürdüren Biotekno, bu servisi yurtdışındaki örnekleri arasından sıyrılacağına güveniyor.

Servisi özellikle Enerji Dağıtım firmaları, Özel Güvenlik firmaları, İnşaat firmaları, Lojistik firmaları, Taksi durakları ve oteller tercih ediyor. Aslında bu servis, saha personeli bulunan ve sahadaki personelin birbirleriyle ve toplu olarak haberleşmesi gereken tüm organizasyonlar için uygun bir haberleşme platformu sağlıyor.

Kurulduğu 2003 yılından bu yana, Vodafone Kurumsal Çözüm Ortağı olan Biotekno, Katma Değerli İletişim ve Pazarlama Çözümleri alanında faaliyet gösteriyor. İlk olarak, Toplu Kısa Mesaj Servisleri platformu JetSMS ile adından söz ettiren, Biotekno daha sonra 2005 yılında bir inovasyon ile JetKontör platformunu yaratmıştır. Oluşturduğu sanal cep lira iş modeli ile 11.500 satış noktasına ulaşarak Türkiye’de sanal cep liranın var olması ve yaygınlaşmasını sağlamıştır.



Bir cevap yazın