Kontöre Bankacı Yaklaşımı Sistemi Değiştirdi

Bugünlerde herkes kontör yerine kuruş kullanılan sistemin sağladığı faydaların reklamını yapıyor. Biotekno’nun kurucusu İlham Öney, bu durumdan çok memnun olmalı.

Vodafone ve Turkcell’in kontör yerine kuruş kullanmayla ilgili reklamları birbiri ardından gösterilirken şimdilik işin komedi boyutundaki yarışı görebiliyoruz. İki operatör de bunun servis tarafında açacağı yeni imkanlardan bahsediyor ama o işin “Devam edecek…” boyutu. Bununla birlikte bu işin tutacağının garantisini vermiş olan bir şirket dikkat çekiyor. Biotekno, kendi tarafındaki yani kontör satışındaki hızlı büyümesi ile, finans mantığı ile telekomünikasyona şekil veren bu yaklaşımın ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor.

İlham Öney’in 2003’te kurduğu Biotekno’da 22 yıllık bankacılık deneyimini kontör işine yansıtması, beş yılda 42 bin kat büyüyen bir şirket ortaya çıkarmış durumda. 2003 yılının ekim ayında, toplu SMS işi yapmak üzere Telsim’in teknoloji iş ortağı olarak kurulan şirketin akarını bu işin oluşturması ve bunun üzerine zaman içinde diğer işlerin eklenmesi planlanıyordu. Biotekno’nun kodunu tamamen kendi içinde oluşturduğu sistem üzerinden SMS’lerin atılmaya başlaması 2004 yılında oluyor. Kadir gecesi gönderilen SMS’ler, beş yıl sonraki liderliğe giden yolda Biotekno’nun gerçekleştirdiği ilk uygulamayı oluşturdu.

Haberi görmek için tıklayınız.



Bir cevap yazın