TOBB: Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen İlk 100 Şirketleri

Küresel ölçekte dikkat çekmek için yürütülen Türkiye 100 Yarışması’nın kazananlarına ödülleri TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törende verildi. Törene, Anadolu’nun dört bir yanından gelen, Türkiye 100’e giren şirketlerin sahipleri ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Satış gelirlerindeki artış hızına göre belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, küresel piyasada görünürlüklerini artırma ve uluslararası bağlantılarını kuvvetlendirme imkânı buluyor. ABD’ye düzenlenen iş seyahati ile ABD pazarını yakından tanıyorlar.

En çok şirket İstanbul’dan…

Türkiye 100 Yarışması’nın birincisinin Kahramanmaraş’tan çıkmasına karşın şirket sayısı sıralamasında ilk sırayı 45 şirket ile İstanbul aldı. İstanbul’u 12 şirket ile Ankara, 7’şer şirket ile Kocaeli ve İzmir, 5 şirket ile Kahramanmaraş, 3’er şirket ile de Gaziantep, Konya ve Antalya takip etti.

2011- 2013 yılları arasında aşağıdaki kriterler doğrultusunda Biotekno 100 listesine girdi ve 80. oldu.

BAŞVURU KRİTERLERİ

ÖLÇEK VE PERFORMANS

• 2012 itibariyle 10 veya daha fazla tam zamanlı çalışana sahip olmak.
• En az 3 yıllık işletme geçmişine ve 2010 itibariyle en az 100.000 ABD doları, 2012 itibariyle en az 500.000 ABD doları ciroya ulaşmış olmak.

YASAL YAPI

• Bağımsız, özel, halka açık olmayan ve kar amaçlı bir şirket, ortaklık veya şahıs şirketi olmak.
• Şirket merkezi Türkiye’de olan, ancak yasal olarak başka bir ülkede kurulmuş olan işletmelerin başvuruları da kabul edilir.
• Yabancı ortaklı şirketler de yarışmaya katılabilirler. Ancak hisselerinin %51’i veya daha fazlası halka açık bir şirkete ait olmamalıdır.
• Şirket, kar amacı gütmeyen, franchise, otomobil satış bayiliği, banka veya kamu hizmeti veren ya da elektrik, gaz ve su dağıtımı yapan altyapı hizmet sağlayıcısı bir şirket olmamalıdır.
• Kamunun ya da halka açık bir şirketin %51 veya daha fazla pay sahibi olduğu kuruluşlar yarışmaya katılamaz.
• Holdinglerin başvuruları değerlendirmeye alınmaz; ancak, bir holdingin parçası olsa da yönetiminde bağımsız olan şirketlerin başvuruları kabul edilir.

2003 yılından beri, müşteri odaklı bir bakış açısı ve geliştirdiği yenilikçi ürünlerle, binlerce kurumun ihtiyaçlarını iyi analiz eden ve verimlilik artırıcı katma değerli iletişim ve pazarlama servisleri üretmeyi ilke edinen Biotekno, 12 yıldır çizgisinden ödün vermeden çalışmalarına devam etmektedir.

 



Bir cevap yazın