JetKontör – Türkiye’nin ilk Sanal Kontör Yükleme Platformu

Jetkontör Türkiye’ye Sanal Kontör Kullanmayı Öğretirken, Satış Noktalarına Yepyeni bir İş ve Kazanç Modeli Yarattı…

Kurucularının kurumsal deneyimlerini sermaye edinen Biotekno, iddialı bir mobil teknoloji firması olarak sektöre 2003 yılında girdi ve o zamanki adı ile Telsim’in şimdiki Vodafone’un Kurumsal Çözüm Ortağı oldu.

2004 yılında mobil teknoloji hizmetlerine yönelik Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşan BİOTEKNO, 2005’te bu faaliyetlerin ilk meyvesini, Vodafone Ön Ödemeli Hatlar için Türkiye’deki ilk özel Sanal Kontör Platformu, JetKontör’ü hayata geçirerek aldı. Hala dünyada benzeri olmayan bir iş modeli yaratılarak, ön ödemeli hat abonelerinin, mahalledeki telefoncudan, istedikleri her yerden, tüm Türkiye’de web yaygınlığında ve istenilen miktarda “kontör” satın alabilmelerini sağladı.

BİOTEKNO, Vodafone’un yönettiği, ilk ve tek sanal kontör dağıtıcılığının yaratıcısı ve öncüsü oldu. Rakiplerinden farklı olarak, içinde 800 Vodafone Shop ve 11.500 Vodafone Satış Noktasına ulaşan benzeri az bulunur bir bayi ağını, kendi yazılım ekibi ile geliştirdiği web tabanlı bir bayi yönetim uygulaması ile tek çatı altında toplamayı başaran BİOTEKNO, JetKontör ile ticari anlamda da büyümeye başladı.

2006 yılındaki rekor bir büyüme oranı ve 70 Milyon USD’a yakın yıllık cirosu ile Türk bilişim camiasına damgasını vuran BİOTEKNO’nun öne çıktığı tek unsur büyüme hızı da değil. JetKontör, Sanal Kontör Platformu da 2006 yılı değerlerine göre Türkiye’nin En Başarılı İlk Beş E-Ticaret Platformu arasına girerek hak ettiği bir unvana daha sahip oldu. Kurulduğu günden bu yana hızla yükselen grafiği ile mobil iletişim sektöründe bir başarı öyküsü olarak yerini artık iyiden iyiye sağlamlaştıran BİOTEKNO dünyada örneğine rastlanmayan bu iş modeli Türkiye’de bir ilke imza atmıştır.